Farsangi fánk hozzávalók:
50 dkg liszt,
2 dl tej,
4 dkg élesztő,
5 dkg porcukor,
6 dkg olvasztott vaj,
5 db tojássárgája
Sütéshez:
olaj
Díszítéshez:
baracklekvár,
csoki,
porcukor
Farsangi fánk elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a porcukorral.
Kimérjük a lisztet, ráöntjük a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat,a tojások sárgáját. Összekeverjük a tésztát, majd addig gyúrjuk míg sima nem lesz. Ezután meleg helyen,duplájára kelesztjük,kb 30 perc alatt.
Ha megkelt, ujjnyi vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk lisztbe mártott, 6-8 cm átmérőjű szaggatóval. Ezután 10 percig pihentetjük. A fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk. Kis adagokban kisütjük, forró olajban. Az olaj ne legyen túl forró, mert sötétek lesznek a fánkok. A kész fánkokat papírtörlőre szedjük,csokival díszítjük, porcukorral megszórjuk, lekvárral vagy pudinggal megtöltjük.
0 hozzászólás