Farsangi fánk hozzávalók:

50 dkg liszt,

2 dl tej,

4 dkg élesztő,

5 dkg porcukor,

6 dkg olvasztott vaj,

5 db tojássárgája

Sütéshez:

olaj

Díszítéshez:

baracklekvár,

csoki,

porcukor

Farsangi fánk elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a porcukorral.
Kimérjük a lisztet, ráöntjük a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat,a tojások sárgáját. Összekeverjük a tésztát, majd addig gyúrjuk míg sima nem lesz. Ezután meleg helyen,duplájára kelesztjük,kb 30 perc alatt.

Ha megkelt, ujjnyi vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk lisztbe mártott, 6-8 cm átmérőjű szaggatóval. Ezután 10 percig pihentetjük. A fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk. Kis adagokban kisütjük, forró olajban. Az olaj ne legyen túl forró, mert sötétek lesznek a fánkok. A kész fánkokat papírtörlőre szedjük,csokival díszítjük, porcukorral megszórjuk, lekvárral vagy pudinggal megtöltjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc