Fatörzs hozzávalók:

Tészta

10 tojássárga

10 evőkanál porcukor

3 evőkanál zsemlemorzsa

4 evőkanál dió

4 kávéskanál liszt

1 csomag sütőpor

Krém

20 dkg vaj

20 dkg cukor

20 dkg dió

0,5 dl rum

1 liter tej

kevés liszt

Fatörzs elkészítése:

A 10 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, azután hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a diót, a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojásfehérjékből keményre vert habot.

A masszát elfelezve két piskótalapot sütünk belőle.

A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót és a rumot. A tejet kevés liszttel péppé főzzük (jó sűrűre ha lehet), ha kihűlt, mindkettőt összekeverjük.

A kihűlt lapokat diós krémmel töltjük meg, egymás tetejére téve, tetejét is megkenjük, összesodorjuk, kívül is szépen bekenjük, és tetszés szerint díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc