Fehér csokitorta hozzávalók:

Lap

100 g étcsoki

100 g vaj

50 g cukor

3 tojás

200 g liszt

½ tasak sütőpor

50 g tej

Krém és dekor

19 mogyorós csoki bonbon

500 ml tejszín

1 tasak tejszínhab keményítő

50 g étcsoki

Fehér csokitorta elkészítése:

Az étcsokit gőzfürdőben megolvasztjuk, majd hagyjuk kihülni. A vajat cukorral kikavarjuk. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Hozzákavarjuk az olvasztott csokit és jól összekavarjuk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A lisztet összekavarjuk a sütőporral és a tejjel együtt hozzákavarjuk a keverékhez. Egy kerek torta formát kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a kompozíciót és elegyengetjük. 35 percre betesszük a sütőbe. Mikor készen van, kivesszük és hagyjuk kihűlni.

Krém: késsel félbe vágjuk a mogyorós bonbonokat. 400 ml tejszínt habosra verünk és hozzáadjuk a keményítőt. Tovább verjük a habot és hozzákavarjuk a bonbon darabokat. A tortalapot kettőbe vágjuk és az alsó lapot megkenjük krémmel, rátesszük a felső lapot, majd a tetejét is megkenjük krémmel. Éjszakára betesszük hűtőbe. Másnap felverjük a maradék tejszínt és felével bekenjük a torta széleit. Megolvasztjuk a dekorhoz szükséges étcsokit, beleöntjük egy nejlon zacskóba, aminek a sarkára vágunk egy pici lyukat, s vékony csíkokat rajzolva megöntözzük csokival a torta tetejét. A maradék bonbont körbe elhelyezzük a csokitortán. A maradék tejszínnel ízlés szerint díszithetjük a tortát.

A fehér csokitorta receptet Sava Laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc