Fekete rózsa hozzávalók:
Tészta
80 dkg liszt
1 db sütőpor
20 dkg sütőmargarin
1 db tojás
20 dkg cukor
1 doboz tejföl
Töltelék
1 db sütőpor
25 dkg mák vagy dióbél
2-3 dkg liszt
20 dkg margarin
25 dkg cukor
Krém:
2 puding
Fekete rózsa elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól össze gyúrjuk, ha nem áll össze jól akkor egy kevés tejet öntünk hozzá.
Az így elkészített tésztát hat egyenlő részre osztjuk. Két részt a hatból vékonyra nyújtjuk és félre tesszük
Annyi tejet adunk a töltelékhez, hogy olyan masszát kapjunk amit a tésztára kenhető lesz. Az így elkészített tölteléket is félre tesszük.
A négy rész tésztából egyet kinyújtunk és egy rész tölteléket rákenünk és összetekerjük. Tepsibe helyezzük, majd a további három tésztával is ugyanígy járunk el.
A rudakat ne rakjuk szorosan egymás mellé a tepsibe. A fekete rózsa sütit kisütjük.
A süteményhez krémet készítünk 2 csomag pudingból ízlés szerint.
0 hozzászólás