Flódni hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
60 dkg cukor
3 db tojás
7 dl bor
1 kg alma
20 dkg dió
20 dkg mák
1 üveg szilvalekvár
1 csomag mazsola
1 tábla csokireszelék
2 evőkanál baracklekvár
fahéj
szegfűszeg
1 db narancs
Flódni elkészítése:
A lisztet, a margarint, a tojássárgáját, ízlés szerint cukorral és borral könnyen gyúrható tésztává gyúrjuk. Öt részre osztjuk, az egyik egy kicsit nagyobb legyen. Vékonyra nyújtjuk, s a nagyobb tésztával kibéleljük a tepsit, majd erre máktölteléket kenünk.
Ráhelyezzük a következő sütemény lapot, amelyre a szeletekre vágott, borban párolt alma kerül. Újabb tésztalap, amelyre diótölteléket halmozunk. A negyedik réteg a szilvalekváré, amelyet beborítunk az utolsó tésztalappal, tojássárgájával kenjük meg, s lassú tűzön sokáig sütjük.
A máktöltelékhez a darált mákot borral felfőzzük, cukrot, mazsolát, reszelt narancshéjat és baracklekvárt teszünk bele.
A diótöltelékhez a darált diót borral felfőzzük, cukrot, mazsolát, reszelt csokoládét keverünk bele. Valamennyi tölteléket kihűtve tesszük a tésztába.
0 hozzászólás