Focaccia juhtúróval (Focaccia di Recco) hozzávalók:

250-300 g fehér vagy teljes kiőrlésű liszt

125 ml hideg ásványvíz

1 kiskanál só

4+4 kanál extraszűz olívaolaj

250 g Crescenza, Certosa vagy Stracchino túró

fehér vagy fekete szezámmag

Focaccia juhtúróval (Focaccia di Recco) elkészítése:

A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a hideg vizet és a sót, gyúrjuk, míg egyneművé válik, majd 40 percet pihenni hagyjuk.

4 kanál oliva olajjal kiolajozunk egy tepsit, vagy kibéleljük sütőpapírral, a sütőt 220-230 fokra előmelegítük, majd a tésztát kétfelé osztjuk. Nagyon rugalmas, úgyhogy olajos kézzel könnyedén kettéválaszthatjuk.

Vékony lapot kapunk, amit megszórunk a darabos sóstúróval.

Kinyújtjuk a következő lapot is, amivel beborítjuk az elsőt.

A ujjainkkal megnyomkodjuk úgy, hogy lyukacsos maradjon, majd vizezett olajjal (egyenlő arányban) lespricceljük, megszórjuk a szezámmaggal és a darabos sóval.

Sütőtől függően kb. 15-20 perc alatt 200 fokos sütőben aranybarnára pirítjuk.

 

A juhtúrós focaccia receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc