Fokhagymás párolt burgonya hozzávalók:

2-3 burgonya személyenként

pár gerezd fokhagyma

só és bors (ízlés szerint)

olaj (pár evőkanál)

Fokhagymás párolt burgonya elkészítése:

Mosd meg jól a burgonyát (anélkül, hogy meghámoznád), majd vágd megfelelő darabokra (harapásnyi nagyságúra).

Egy serpenyőbe tegyél olívaolajat, és rakd a tűzhelyre.

Dobd bele a burgonyát, adj hozzá pár evőkanál vizet, sót és borsot (ízlés szerint).

Fedd le, és párold közepes lángon.

Közben pucolj meg pár gerezd fokhagymát, melyeket törj apróra.

Mikor a burgonya majdnem kész, add hozzá a fokhagymát, és hagyd még 1 percig a lángon, végül vedd le.

Alkalmas köretnek a sült húsok mellé, vagy főételnek a vegetáriánusok számára, kapros vagy paradicsomos mártással.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc