Gombával és rizzsel töltött paradicsomos paprika hozzávalók:
8 darab paprika
1 gombakonzerv
4-5 darab paradicsom
50 dkg rizs
2 fej hagyma
4 kanál olaj
1 köteg petrezselyemzöld
1 köteg kapor
só, bors
Gombával és rizzsel töltött paradicsomos paprika elkészítése:
A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk és forró olajban megpároljuk.
Hozzátesszük a rizst az apróra vágott gombával együtt, felöntjük vízzel és főni hagyjuk.
A végén hozzáadjuk az apróra szeletelt paradicsomokat.
Megvárjuk míg kihűl, majd hozzátesszük a szintén apróra vágott zöld fűszereket, illetve tetszés szerint sót és borsot.
A paprikákat megmossuk, a szára felőli részen kivágjuk őket, megtisztítjuk a magvaktól, jól megmossuk és lecsorgatjuk.
Megtöltjük rizzsel és gombával, beolajozzuk és tepsire helyezzük őket.
A paprikák közé paradicsom szeleteket helyezünk és kis lángon 45 percig, sütőbe sütjük.
Tíz perccel azelőtt, hogy kivennénk, paradicsomszósszal meglocsoljuk.
Ezt az ételt akár gomba nélkül is elkészíthetjük.
0 hozzászólás