Hagyományos kókuszcsók hozzávalók:
15 dkg méz
15 dkg kókuszreszelék (mandula, dió, mogyoró)
12 dkg liszt
1 kisebb tojás
negyed mokkáskanál szódabikarbóna
0,5 dkg vanilincukor
egy csipet só
Hagyományos kókuszcsók elkészítése:
A hagyományos kókuszcsókhoz 15 dkg mézet olvasszunk fel, és amikor lehűlt dolgozzunk bele 10 dkg kókuszreszeléket (vagy mandulát, diót, törökmogyorót, barackmagot vagy pörkölt földimogyorót).
Adjunk hozzá 12 dkg lisztet, 1 kisebb tojást, negyed mokkáskanál szódabikarbónát, 0,5 dkg vanilincukrot, egy csipet sót, és gyúrjuk össze.
Végül egy kávéskanállal formáljunk belőle diónyi halmokat a kikent tepsiben, és előmelegített sütőbe rakva, mérsékelt tűzön süssük min. 10 percig, amíg zsemleszínűre pirul.
Ezt a változatot néhány napi pihentetés után ajánlatos fogyasztani, mert minél tovább áll, annál finomabb.
A fenti mennyiségből kb. 25 db sütemény lesz.
0 hozzászólás