Hurka sertéshúsból hozzávalók:
sertés szíve, tüdeje, lépe
tokaszalonna
500 g rizs
só, bors
szegfűbors
2 hagyma
150 g fokhagyma
sertésbél
Hurka sertéshúsból elkészítése:
Sós hideg vízben feltesszük főni az összes belsőséget. Időközben, megmossuk a rizst és megfőzzük. A megfőtt belsőségeket lecsorgatjuk, hagyjuk kihűlni, és apróra vágjuk.
Összekeverjük a rizzsel és a zsírban megpirított hagymával. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, szórunk bele őrölt szegfűborsot és jól összedolgozzuk.
A megtisztított és hideg vízben megmosott belet megtöltjük a hurka masszával, a végeit bekötjük, megszurkáljuk egy tűvel és közepes lángon, abban a lében főzzük, amiben a belsőségeket is.
Kivesszük és lecsorgatjuk.
Tálalhatjuk egyszerűen, vagy zsírban sütve, melegen, tormával vagy mustárral.
0 hozzászólás