Húsgombócos korpacibereleves hozzávalók:

1 kg darálthús sertés és marha

leveszöldség

fél csésze rizs

2 tojás

1 kis hagyma

paradicsomszósz

korpacibere

bors

fűszerpaprika

zöld petrezselyem

Húsgombócos korpacibereleves elkészítése:

A nagy foku reszelőn lereszeljük a zöldségeket, kicsit megpároljuk kevés olajon hogy megpuhuljanak, bele rakjuk a vízbe főni. Külön készítjük a gombócokat. Megmossuk a rizst, összekeverjük a hússal, tojással, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával. A hagymát megpárolhatjuk egy kis reszelt sárgarépával és csak ezután keverjük bele, így jobb ízük lessz a gombocóknak. Nedves kézzel gombócokat formázunk és gyengéden beleeresszük őket a vízbe. Kicsit tűzön főzzük. Amikor félig kész vannak hozzáöntjük a paradicsomlevet, a legvégén pedig a korpaciberét. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is belekeverjük.

Friss lestyánnal megszórva tálaljuk.

A húsgombócos korpacibereleves receptet Amalia aa ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc