Húsgombócos korpacibereleves hozzávalók:
1 kg darálthús sertés és marha
leveszöldség
fél csésze rizs
2 tojás
1 kis hagyma
paradicsomszósz
korpacibere
só
bors
fűszerpaprika
zöld petrezselyem
Húsgombócos korpacibereleves elkészítése:
A nagy foku reszelőn lereszeljük a zöldségeket, kicsit megpároljuk kevés olajon hogy megpuhuljanak, bele rakjuk a vízbe főni. Külön készítjük a gombócokat. Megmossuk a rizst, összekeverjük a hússal, tojással, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával. A hagymát megpárolhatjuk egy kis reszelt sárgarépával és csak ezután keverjük bele, így jobb ízük lessz a gombocóknak. Nedves kézzel gombócokat formázunk és gyengéden beleeresszük őket a vízbe. Kicsit tűzön főzzük. Amikor félig kész vannak hozzáöntjük a paradicsomlevet, a legvégén pedig a korpaciberét. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is belekeverjük.
Friss lestyánnal megszórva tálaljuk.
A húsgombócos korpacibereleves receptet Amalia aa ajánlotta.
0 hozzászólás