Hűsítő barackos torta hozzávalók:
Tésztához:
200-250 g keksz
50 g vaj
100 ml barackbefőtt
2-3 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaó
vanília eszencia
Krémhez:
200 g tejföl
125 g barack joghurt
2-3 evőkanál porcukor
150 g friss krémsajt
10 g zselatin
100 ml barackbefőtt
barack, befőtt vagy friss
Hűsítő barackos torta elkészítése:
Törd össze a kekszet. Főzd egy kicsit a befőttet a vajjal és cukorral, majd öntsd a kekszre. Add hozzá a kakaót és vanília eszenciát, majd kavard addig, amíg egy vastag pasztát kapsz. Ha nem áll jól össze, adj még hozzá befőttet. Vegyél elő egy tortaformát, lehetőleg olyat, amelyiknek levehető az oldala, ha nincs, bélelj ki fóliával egy normál tepsit.
Nyújtsd szét a tésztakeveréket a tepsiben és egyengesd el egy vizes kanállal. Amíg elkészíted a krémet, tedd a tepsit a hűtőbe.
Keverd össze robotgéppel a krémsajtot a porcukorral, majd add hozzá a tejfölt, joghurtot és a barack egy részét, darabokra vágva.
Oldd fel a zselatint 100 ml befőttben. Áztasd 10 percig, majd gőzfürdőben kevergesd, amíg teljesen feloldódik. Add a langyos zselatint a krémhez, majd öntsd a krémet a kekszes tésztára. Oszd el a tetején a szeletekre vágott barackot. Tedd a tepsit hűtőbe 4-5 órára.
A baracktorta receptet Pica ajánlotta.
Ha különlegesebbé akarod tenni, díszítsd tejszínhabbal.
0 hozzászólás