Kakaós-diós torta hozzávalók:
250 g cukor
150 g vaj
3 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
100 g darált dió
7 tojás
olaj
karamell
Kakaós-diós torta elkészítése:
2 tojást felverünk a cukor felével és gőzfürdőn kavarjuk, amíg megvastagszik, azután hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra vert vajat. Ezt a krémet hűtőbe tesszük. 5 tojásfehérjét habosra verünk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a diót, kakaót, felvert tojássárgáját, összekavarjuk, majd beleszórjuk és hozzákavarjuk a lisztet. Mikor a keverék homogén lett, egy kiolajozott és lisztezett tortaformába öntjük, amit 175-180 fokos előmelegített sütőbe teszünk 20-25 percre. Mikor megsült, kivesszük és hagyjuk kihűlni, azután felvágjuk három lapra. A három lapot megkenjük krémmel és egymásra helyezzük őket. A torta tetejét megöntözhetjük karamellel vagy -megszórhatjuk darált dióval (ha nincs más, megszórjuk kakaó porral).
A kakaós-diós torta receptet Rebella ajánlotta.
0 hozzászólás