Kakukkfüves és rozmaringos gomba hozzávalók:

2 kg erdei gomba (rókagomba, gyűrűs tuskógomba vagy ízletes vargánya)

2 evőkanál mustármag

1 köteg póréhagyma

1 köteg rozmaring ágacskák

1 evőkanál szemes bors

3 babérlevél

4-5 gerezd fokhagyma

kakukkfű szálak

9 fokos ecet

Kakukkfüves és rozmaringos gomba elkészítése:

Tisztítsd meg, majd mosd meg a gombákat.

Főzd 10 percig sós vízben, majd tedd szűrőbe, hogy csorogjon le róla a víz.

Külön forralj fel vizet. Minden egyes liter vízhez adj 100 ml ecetet, egész borsot, mustármagot és 1 púpos evőkanál sót.

Helyezd a gombákat befőttes üvegekbe, adj hozzá póréhagymát, babérlevelet, fokhagymát, rozmaringot és kakukkfüvet.

Öntsd a forró ecetet az üvegekbe.

Enyhén rázd meg az üvegeket, majd fedd be őket.

Sterilizáld őket főzéssel vagy sütőbe tevéssel.

Akár pizzára is jó lesz.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc