Káposztás tészta – konvenciók nélkül hozzávalók:
1 kg fejes káposzta
25 dkg tészta (durum, teljes kiőrlésű)
1-2 evőkanál cukor (nád, nyírfa) -ízlés szerint
2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
só (természetes, nem finomított)
(tört) bors
Káposztás tészta – konvenciók nélkül elkészítése:
1. tisztítsuk meg a káposztát a felső 1-2 levelétől, mossuk meg és szeljük kisebb darabokra, majd a darabokat nagyon vékony csíkokra (torzsát vegyük ki)
2. enyhén sózzuk meg és hagyjuk, hogy levet engedjen (kb. 20 perc)
3. tegyük fel főni a tésztavizet kevés sóval, majd amikor lobogva forr, tegyük bele a tésztát és főzzük fogkeményre (ne főzzük túl, mert még pirítani is fogjuk)
4. az olivaolajon pároljuk meg a káposztát ízlés szerint ízesítve (só, bors, cukor) és amikor fogkeményre puhult keverjük a lecsöpögtetett tésztához
5. forró serpenyőben pirítsuk meg a káposztás tésztát és tálalható (teflon esetén nem kell tenni alá olajat)
Praktikák:
– bátran változtatható a káposzta mennyisége és az ízesítése (ezt az ételt mindenki máshogy szereti, nálunk pl. én nádporcukorral és borssal, HeF inkább sósabban)
– a képen látható étel durum tésztával készült
A receptet a Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás