Kapros fokhagymás töltött gomba hozzávalók:
1 kg friss gomba
4 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 csokor kapor
2 csokor petrezselyemzöldje
5 tojás
olaj
Kapros fokhagymás töltött gomba elkészítése:
Először is el kell távolítani a gombák szárát, majd megtisztítjuk és egy tálba helyezzük kevés olajba. Külön edényben megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott szárakat, kicsit megsütjük, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, az apróra vágott kaprot és a petrezselymet.
Mikor ez kihűlt, ráütünk 4 egész tojást és elkeverjük vele. Miután ez megvan, megtöltünk ezzel minden gombát. Külön, felverünk egy tojást, és megkenjük minden gomba tetejét vele, mindezek után mehet a sütőbe.
Kívánság szerint, forrón vagy kicsit kihűlve fogyasztható.
0 hozzászólás