Kapros gombapörkölt hozzávalók:
500 g gomba
2 paprika
2 paradicsom
1 hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
só, bors
1 evőkanál olaj
Kapros gombapörkölt elkészítése:
Ennek a gombapörköltnek az elkészítéséhez használhatsz bármilyen gombát: champignontól, pleurotustól kezdve egész az erdei gombákig. Ha erdei gombát használunk nagyon oda kell figyeljünk származására de arra is, hogy sokkal aromásabbak lesznek mint a termesztett gombák.
A gombát letisztítjuk, külön a sapkát és a szárát, majd felvágjuk a következő féle képpen: a szárát apróra daráljuk a sapkáját pedig darabokra vágjuk amilyen nagyra szeretnéd.
A hagymát apróra vágjuk és egy evőkanál olajban odatesszük pirulni.
Ugyanígy teszünk a paprikával is. Addig pirítjuk míg meg nem puhulnak egy kicsit.
Hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát és hagyjuk főni 5 percig.
Ezalatt az idő alatt összepréseljük a paradicsomot és odatesszük főni kicsi lángon míg le nem fő a leve.
Fontos tudni, hogy ehez a gombapörkölthöz nem használunk vizet. Végefele ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a ledarált kaprot.
Hagyjuk még forrni egy kicsit és utánna elzárjuk a tüzet.
A gombapörköltet rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk. Tálalhatunk hozzá savanyúságot is.
0 hozzászólás