Kapros pikáns gomba hozzávalók:
1,100 kg minél apróbbra vágott fehér gomba
1 nagy fej fokhagyma
¼ kiskanál csípős tört paprika
2 köteg apróra vágott kapor
só ízlés szerint
Kapros pikáns gomba elkészítése:
Az olajat melegedni tesszük, körülbelül 2-3 kanállal és ebben megdinszteljük a megtisztított és megtört fokhagymát, míg sárgás színe lesz. Vigyázzunk, nehogy elégjen.
Hozzáadjuk a csípős tört paprikát és pár másodpercig folyamatosan kavarjuk.
Ezután hozzáadjuk a gombát és 1-2 percig folyamatosan kavarjuk, míg kijön a leve, majd hagyjuk főni, míg a leve el nem párolog.
Amikor a gomba leve elpárolgott, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és még hagyjuk 1-2 percig főni. Levesszük a tűzről és ízlés szerint sózzuk.
Miután kihűlt, crackers-el tálaljuk
0 hozzászólás