Karcagi bojtáravató hozzávalók:

8 szelet sertéstarja

4 szelet szalonna csík

mustár ízlés szerint

fehérbors ízlés szerint

liszt ízlés szerint

olaj ízlés szerint

Karcagi bojtáravató elkészítése:

A tarját gyengén kiverjük, de inkább csak lazítsuk, majd egy szelet húst vékonyan megkenünk mustárral, és a másik húst ráfektetjük.

A páros hús mindkét szélére hegyes késsel lyukat fúrunk, és átfűzzük rajta a szalonna csíkot.

Ezután sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk.

Egy tepsit kikenünk olajjal, és a 4 pár húst belefektetjük.

A tepsit 20 percig befedjük, majd zsírjával locsolgatva világosra, de nem szárazra sütjük.

Túrós csuszával tálaljuk, és a húst fokhagymás szósszal leöntjük.

A fokhagymás szósz receptje megtalálható a szósz és mártás recepteknél.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc