Karfiolszuflé hozzávalók:
1 nagyobb karfiol
2 db tojás
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál vajdarabkák
150 g túró
2 evőkanál búzadara
zsemlemorzsa
só
tojásos öntet (igény szerint)
Karfiolszuflé elkészítése:
Megtisztítjuk a karfiolt, és sós vízben felforraljuk. Leengedjük a vizet, majd egy tálban villával szétzúzzuk.
A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, az aprított túrót, a búzadarát, a sót, valamint a vajat és jól elkeverjük. Ezután – keverés mellett – az egészet a karfiolhoz adagoljuk.
A keveréket egy kivajazott, zsemlemorzsával kibélelt jénai edénybe tesszük, és aranybarnára sütjük.
Ezt a karfiolos vegetáriánus egytálételt melegen, tojásos öntettel vagy anélkül tálaljuk.
0 hozzászólás