Karfiolszuflé hozzávalók:

1 nagyobb karfiol

2 db tojás

3 evőkanál tejföl

3 evőkanál vajdarabkák

150 g túró

2 evőkanál búzadara

zsemlemorzsa

tojásos öntet (igény szerint)

Karfiolszuflé elkészítése:

Megtisztítjuk a karfiolt, és sós vízben felforraljuk. Leengedjük a vizet, majd egy tálban villával szétzúzzuk.

A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, az aprított túrót, a búzadarát, a sót, valamint a vajat és jól elkeverjük. Ezután – keverés mellett – az egészet a karfiolhoz adagoljuk.

A keveréket egy kivajazott, zsemlemorzsával kibélelt jénai edénybe tesszük, és aranybarnára sütjük.

Ezt a karfiolos vegetáriánus egytálételt melegen, tojásos öntettel vagy anélkül tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc