Kétszer sült burgonya hozzávalók:
ököl nagyságú burgonyák
füstölt szalonna
sajt
vaj
tej
zöldhagyma
só, bors
Kétszer sült burgonya elkészítése:
A megmosott burgonyákat tedd sülni a sütőbe. Közben vágj apróra egy kis füstölt szalonnát és süsd amíg ropogóssá válnak.
Vedd ki a serpenyőből és a megmaradt zsírban párolj meg egy kis zöldhagymát.
Amikor a burgonyák félig megsültek, vedd ki és vágj mindegyiknek hosszában egy fedőt.
Egy kiskanállal vájd ki a közepüket (óvatosan, hogy ne szakadjon el a héjuk), majd készíts pürét a krumplik közepéből, egy kis vajból és langyos tejből. Figyelem! A pürét addig csináld, amíg a burgonya meleg, különben ragadós lesz.
Keverd hozzá a sült szalonnát, zöldhagymát, sót, borsot és töltsd meg a burgonyákat ezzel a keverékkel. Szórj a tetejükre sajtot, majd tedd vissza a sütőbe, amíg a sajt kicsit megpirul.
Tálald köretként sültek vagy más húsételek mellé.
0 hozzászólás