Köménymagos padlizsánkrém hozzávalók:
2 padlizsán
1 csésze olaj
1 teáskanál őrölt kömény
só, bors, hagyma, ízlés szerint
Köménymagos padlizsánkrém elkészítése:
Vágd félbe a padlizsánokat, és tedd be nem túl magas fokozaton a sütőbe.
Ha kész, hámozd meg a megsült padlizsánokat és csepegtesd le jól a levüket. Vágd apróra egy fakéssel. Tedd egy tálba, keverd össze a köménnyel, sóval, borssal és felaprított hagymával. (Tipp: kis fokhagymát is tehetsz bele, és akár turmixgépet is használhatsz)
Kevergesd folyamatosan egy fakanállal, és lassan adagold hozzá az olajt. A saláta sokkal ízletesebb lesz, ha olívaolajt használsz.
Tálalhatod paradicsomszeleteken, és kínálhatsz hozzá pirítóst is.
A padlizsán saláta receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás