Korpacibereleves vadnyúl húsból hozzávalók:
bordák, hátgerinc és minden más rész amit nem használunk fel a pecsenyéhez
2 db sárgarépa
1 db nagyobb hagyma
egy kanál paradicsomszósz
néhány levél tárkony
100 g szeletelt füstölt szalonna
sok zöld fűszer
½ liter kicsit savanyú korpacibere
Korpacibereleves vadnyúl húsból elkészítése:
A leveshez vegyük ki a nyúlhúst a pácból, a combokat és a melle húsát tegyük külön a pecsenyének, a bordákat, a gerincet és a háton lévő izmokat 2 liter vízbe odatesszük főni együtt a hagymával, a sárgarépával és a sóval. Miután megfőtt (ellenőrizzük egy villával), leszűrjük és egy 4 literes fazékba tesszük a megfőtt hússal együtt.
Annyi vízzel öntsük fel, hogy maradjon hely a korpaciberének, a paradicsomszósznak a színe miatt és a házi metéltnek is. A vékonyra vágott szalonnával együtt még hagyjuk egy kicsit főni. Amikor már majdnem készen van hozzátesszük a külön felforralt bödönös korpaciberét, majd a tárkonyt és a zöld fűszereket.
Forrón, csípős paprikával vagy tejföllel bekavarva tálaljuk.
0 hozzászólás