Labodaleves zöldhagymával és rizzsel hozzávalók:
3-4 köteg labodalevél
2-3 köteg zöldhagyma
fél liter korpacibere
petrezselyem- és leostyánlevél
egy kis csésze rizs
só
Labodaleves zöldhagymával és rizzsel elkészítése:
A labodaleveleket és a hagymát megmossuk, megtisztítjuk. A hagymát apróra vágjuk, a labodaleveleket egyben hagyjuk. Főni tesszük őket egy liter sós vízben, hozzáadjuk a rizst, és tovább főzzük. Aztán hozzáöntjük a külön felfőzött korpaciberét, és főni hagyjuk. Utoljára az apróra vágott petrezselyem- és leostyánlevelet adjuk hozzá, lefedjük az edényt, majd levesszük a tűzről.
A levesestálba tejföllel elkevert tojássárgát teszünk, arra öntjük rá a levest, vagy ízlés szerint a fővő levesbe tehetünk 1-2 evőkanál olajat is.
Ugyanilyen módon készíthetünk korpaciberés sóska-, spenót-, vagy csalánlevest.
0 hozzászólás