Marcipános fahéjas csiga hozzávalók:

Tészta:

1 kg liszt

5 dl tej

5 dkg élesztö

15 dkg olvasztott vaj

5 dkg cukor

1 kk só

2 kk őrölt kardamom (elhagyható, ha valaki nem szereti az izét)

Töltelék:

10 dkg olvasztott vaj

25 dkg marcipán

4 ek fahéj

Tetejére:

1 tojás

vágott mandula, szórócukor

Marcipános fahéjas csiga elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk egy nagy tálba, belemorzsoljuk az élesztőt és feloldjuk benne. Beleöntjük a megolvasztott vajat, a cukrot, a sót, a kardamomot és kb 90-95 dkg lisztet. Jól összedolgozzuk, sima, rugalmas tésztává gyurjuk.

Konyharuhával letakarjuk és 40 percig kelesztjük.

Összekeverjük a töltelék hozzávalóit.

A megkelt tésztát átgyurjuk, 4 részre osztjuk. Mindegyikből téglalapot nyújtunk és megkenjük a töltelékkel. A tésztát feltekerjük és kb 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.

A tepsibe muffinpapírokat rakunk, ezekbe kerülnek a csigák, amiket újabb 40 percig kelesztünk. A megkelt csigákat megkenjük a tojással, megszórjuk mandulával vagy cukorkákkal.

200 fokos előmelegített sütöben középső rácson 15-20 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.  Nagyon finom frissen, eláll 2-3 napig is, de fagyasztani is jól lehet 🙂
A fahéjat kicserélhetjük kakaóra, ekkor a marcipánt el is hagyhatjuk.

Forró csokival is nagyon finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc