Mini krumplis lángos hozzávalók:
50 dkg burgonya
só
1 tojás
20 dkg finomliszt
A sütéshez:
bőven Vénusz étolaj
A tetejére:
2 evők. porcukor
fél kisk. őrölt fahéj
Mini krumplis lángos elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, majd annyi enyhén sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük, villával összetörjük vagy krumplinyomón áttörjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, azután a tojással és annyi liszttel, amennyit fölvesz (általában fele annyit, mint a krumpli) inkább kemény, mint lágy tésztát gyúrunk belőle.
Egy széles serpenyőben ujjnyi olajat felforrósítunk. A tésztából lisztezett tenyérrel pingponglabdányi gömböket szaggatunk, egyenként kb. ujjnyi vastag korongokká lapítjuk, majd az olajban oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Kb. 12 darab lesz belőle. Melegen, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
Létezik sós változata is: ehhez a krumplit egy kicsit sósabb vízben főzzük meg, így a kis lángosok is sósabbak lesznek. Ételízesítős, fokhagymás tejföllel megkenve tálaljuk.
0 hozzászólás