Müzli szelet hozzávalók:

5 dkg mazsola

5 dkg aszalt szilva

5 dkg tisztított napraforgó mag

5 dkg lenmagpehely

10 dkg zabpehely

1 teáskanál fahéj

3 dkg étcsokoládé

1 db alma

1 db banán

Müzli szelet elkészítése:

1. kockázzuk apróra a csokoládét, majd az almán és banánon kívül minden összetevőt mérjünk ki egy keverőtálba

2. tisztítsuk meg a banánt és egy villával törjük össze pépesre, majd adjuk a magvas keverékhez

3. mossuk meg és hámozzuk meg az almát, majd (sajtreszelőn, vagy egyéb apró lukas reszelőn) reszeljük finomra és szintén adjuk a magvas keverékhez, majd alaposan keverjük össze

4. gyújtsuk be a sütőt 170 fokra (gázsütőnél 3-as fokozat) és vajazzuk ki a sütőtálat, vagy tepsit

5. terítsük el egyenletesen a masszát és jól nyomkodjuk le, majd 25-30 perc alatt süssük meg (szárítsuk ki)

6. várjuk meg, amíg a tepsiben kihűl, majd óvatosan csúsztassuk át egy vágódeszkára és szeljük tetszőleges formára

Praktikák:

– bármilyen arányban lehet variálni az összetevőket

– érdemes egy vágódeszkával „tömöríteni” a massza leterítése után, így biztosan egyenletes lesz, kb. 1-1,5 cm magas legyen

A receptet a Receptműves ajánlotta. Köszönjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc