Nejlon szelet hozzávalók:

Kakaós tésztalap

30 dkg liszt

1 evőkanál zsír

7,5 dkg margarin

15 dkg porcukor

2 tojássárgája

2 evőkanál kakaópor

fél csomag szalakáli

kevés tej

Piskóta

piskóta tészta 6 tojásból

Krém

20 dkg liszt

6 dl tej

15 dkg porcukor

1 margarin

Nejlon szelet elkészítése:

A lisztet zsírral és margarinnal összegyúrjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, a kakóport, a kevés tejben felfuttatott szalakálit. Keményen nyújtható tészta kell legyen. Két lapban kisütjük.

A közepébe 6 tojásból piskótalapot készítünk.

A tölteléknek a lisztet a tejjel és a cukorral összefőzzük, hagyjuk kihűlni és összedolgozzuk a margarinnal.

A tetejére csokimáz kerül.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc