New York-i sajttorta hozzávalók:

150 dkg teljes kiőrlésű keksz (pl. Győri Édes zabfalatok)

5 dkg vaj

80 dkg sajtkrém

20 dkg tejföl

15 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

4 dkg étkezési keményítő

4 db tojás

New York-i sajttorta elkészítése:

Elsőként 180 °C -ra melegítjük sütőnket, a tortaformánkat kivajazzuk, majd sütőpapírt helyezünk bele. A kimért kekszmennyiséget aprítógépbe tesszük és összemorzsoljuk (ha nincs aprítógépünk, zacskó és klopfoló, vagy gyúródeszka segítségével is apróra törhetjük). A vajat megmelegítjük, majd összegyúrjuk a ledarált keksszel. Az így keletkezett masszát a tortaformába helyezzük, majd laposra nyomkodjuk, például egy pohár aljának segítségével. Ezt a sütőbe helyezzük, majd 10 percig, 160 °C – on (középen, légkeveréssel) megsütjük.

Amíg az alap sül, elkészítjük a sajtkrémes masszát. A lehetőleg szobahőmérsékletű sajtkrémet, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a keményítőt, és ismét alaposan összekeverjük. Végül a masszát ráöntjük a közben elkészült tortalapunkra, a sütőbe helyezzük, majd 160 °C – on 60 percig (szintén középen, légkeveréssel) sütjük.

 

A sajttorta receptet Ambrus Judit ajánlotta a Mediacontent-en keresztül.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc