Pácolt sertéskaraj savanyú káposztával hozzávalók:
1 kg pácolt, kicsontozott sertéskaraj
50 dkg savanyú káposzta
zsír
vöröshagyma
2,5 dl fehérbor
2 dl húsleves vagy 1 teáskanálnyi delikát
fűszerkeverék
15 dkg ananász
babérlevél
só, bors
borókabogyó
malátasör-mártás
Pácolt sertéskaraj savanyú káposztával elkészítése:
A húst ízlés szerint vagy középmeleg sütőben, vagy annyi vízben amennyi ellepi, egy órát sütjük.
A megmosott savanyú káposztát egy kanálnyi zsíron megfuttatott hagymával megdinszteljük, majd hozzáadjuk a bort, a húslevest, a felkockázott ananászt, a babérlevelet és a borókabogyót, s azokkal készre pároljuk.
Az elkészült karajt 10 perc pihentetés után felszeleteljük, majd a káposztára legyező alakban elrendezve tálaljuk. (Adhatunk hozzá malátasör-mártást is.)
Megfelelő körítése lehet a burgonyapüré, vagy a zsemlegombóc.
0 hozzászólás