Padlizsános-tökös előétel hozzávalók:

10 darab elkészítéséhez:

1 padlizsán (kb. 400 g)

1 tök (kb. 300 g)

2 sárgarépa

1 piros paprika

1 zöldpaprika

3 cikk fokhagyma

1 kis köteg petrezselyem

Olaj

Padlizsános-tökös előétel elkészítése:

A padlizsánt és a tököt tisztítsd meg a héjától, majd vágd szeletekre.

Sózd meg és hagyd kb. 30 percig pihenni, ezután kevés olajban meg kell sütni és lecsorgatni egy szalvétára.

A sárgarépát vágd fel hosszában és sós vízben főzd meg, amíg kissé megpuhul. A paprikát is csíkokra kell vágni. A fokhagymát és a petrezselymet vágd apróra, majd keverd össze őket.

Miután kihűlt, vegyél egy szelet padlizsánt és szórj rá a petrezselymes-fokhagymás keverékből, majd tegyél rá egy szelet tököt, egy darab sárgarépát, egy piros paprikát és egy zöldpaprikát, göngyöld fel, majd fogd össze egy fogvájóval.

Én még egy kicsit díszítettem rajta, aztán rátettem egy tálcára.

A padlizsános receptet amalia aa ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc