Paprikás krumpli hozzávalók:

1,5 kg burgonya

2 db kis fej vöröshagyma

2 pár virsli (kb.30dkg)

2 evőkanálnyi pirospaprika

só, bors ízlés szerint

Paprikás krumpli elkészítése:

Kevés olajban megpirítom a hagymát, ízesítem sóval, borssal, zsírjára sütöm, majd pirospaprikát adok hozzá, pörkölt alapot készítek.

Hozzáadom a meghámozott, felkockázott burgonyát, átforgatom az alappal, majd felöntöm 2 dl vízzel és fedő alatt párolom-főzöm.

Amikor majdnem megfőtt a burgonya, hozzáadom a felkarikázott virslit (ínyencek adhatnak hozzá egy kis petrezselyem zöldet is), óvatosan megkavarom és készre főzöm.

 

A paprikás krumpli receptet MolnárAndi ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc