Paradicsomszószos tonhal babbal hozzávalók:

4 személyre

500 g tonhal

250 g nagy szemű fehérbab

250 g paradicsom

2 kis kanál kurkuma

1 babérlevél

1 gerezd fokhagyma

kapor
turbolya

1 dl száraz fehérbor

50 g liszt

olaj

Paradicsomszószos tonhal babbal elkészítése:

A halszeleteket megmossuk és szárazra töröljük. A megtisztított, zúzott fokhagymát 3 kanál olajon megfuttatjuk, majd kivesszük az olajból. A meghámozott, kimagozott, kockákra vágott paradicsomhoz hozzáadjuk a kurkumát, a szétmorzsolt babérlevelet, egy késhegynyi turbolyát és egy kanál kaporlevelet. Megsózzuk, majd erős lángon 10 percig főzzük, közben hozzáöntünk 1 dl bort.

A halszeleteket lisztbe mártjuk, és forró olajban megsütjük. (A felesleges olajat itatóspapírral felitatjuk.) Megsózzuk és tűzálló tálba helyezzük a halszeleteket, ráöntjük az enyhén sós vízben megfőzött, lecsöpögtetett babot és a paradicsommártást. 20 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd forrón tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc