Paszulyos zakuszka hozzávalók:

1,5 kg piros paprika

1 kg hagyma

50 dkg paszuly

fél liter olaj

fél liter paradicsomlé vagy 2 kg paradicsom

babérlevél

2 sárgarépa

Paszulyos zakuszka elkészítése:

A paszulyos zakuszka sokkal táplálóbb a padlizsánosnál és sokkal könnyeb elkészíteni, hisz nem kell padlizsánsütéssel vesztegetni az időt. A paszulyt csak meg kell főzni.

Megtisztítod a paprikát. A paszulyt (babot) puhára főzöd.

Egy lábasba öntesz fél liter olajat. A hagymát és a sárgarépát apró kockákra vágod és a lábasba dobod. Ízlés szerint sózod.

Ledarálod a paprikát és ezt is a lábasba teszed. Fűszerezed.

Ledarálod a babot is, majd hozzáadod a paprikához.

Végül felöntöd paradicsomlével.

Addig főzöd még a bab és a paprika magába szívja az olajat.

Friss kenyérre kenve tálalod.

A receptet BD ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc