Piskóta (alaprecept) hozzávalók:
5 tojás
5 enyhén púpozott evőkanál liszt
5 enyhén púpozott evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
Piskóta (alaprecept) elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat.
A tojások fehérjét egy kis csipet sóval kemény habbá verjük egy műanyag vagy fém tálban. Amikor már olyan kemény a hab, hogy a tlból nem esik ki fejjel lefelé fordítva, beleteszem a tojássárgáját, a sütőport, a vaníliacukrot, majd a cukrot lassan belekanalazva, és tovább keverem robotgéppel vagy habverővel.
Ha egyenletesen elkevertük, szórjuk bele az öt kissé púpozott evőkanál lisztet a tálba. Kanállal keverjük el benne óvatosan, majd a legalacsonyabb fokozaton folytassuk a keverést a robotgéppel addig, amíg ismét egyenletes nem lesz a massza.
Kivajazott és kilisztezett tepsibe öntsük bele (de használhatunk sütőpapírt is helyette), 180 fokos előmelegített sütőbe tegyük, ahol fél óra alatt megsül.
Akkor lesz kész, amikor a a beleszúrt fogpiszkálót kihúzva már nem ragad rá nyers tészta.
A sütő ajtaját nem szabad sokatnyitogatni, mert könnyen összeesik a süteményünk.
Tehetünk rá pudingot, amellyel gyümölcstortát készítünk. A joghurttorta alapjaként is használhatjuk, illetve tortát is készíthetünk, ha két vagy három felé vágjuk széltében.
0 hozzászólás