Pisztráng kapros mártással hozzávalók:
2 darab pisztráng
só
őrőlt bors
fél deci olaj
1 kávés kanál pirospaprika
Kapormártás hozzávalói:
1 csokor friss kapor
1 gerezd fokhagyma
2 deci főzőtejszín
1 kanál liszt
fél deci olaj
2 deci tej
Pisztráng kapros mártással elkészítése:
A halat tisztítás után beírdalom, majd mindenhol jól besózom, borsozom. Egy sütőedénybe teszem, kevés olajat rakok alája. Fél deci olajba teszem a pirospaprikát, egy csipet sót, összekeverem és a besózott, írdalt halat bekenem vele. A sütőedényt lezárom és 180-200 fokon kevés burgonyával szép pirosra megsütöm. Amikor megsült kapormártással és a sült burgonyával tálalom.
A mártás elkészítése
A kaprot megmosom, összevágom nagyon apróra. Az olajat felteszem és amikor meleg, hozzáadom az egy kanál lisztet és a felvágott foikhagymát, majd az összevágott kaprot tejszínnel felöntöm. Amikor kezd sűrűsödni tejjel felöntöm, Nem biztos hogy minden tej kell bele, figyelni kell a sürűségét!
0 hozzászólás