Részeges Izidor hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
20 dkg kristálycukor
2 kanál víz
1 kanál kakaó
7 kanál liszt
késhegynyi sütőpor
Töltelék:
25 dkg darált dió
1,5 dl rum
15 dkg porcukor keveréke
Krém:
4 egész tojás
6 kanál porcukor
1 kanál kakaó
2 kanál liszt
Részeges Izidor elkészítése:
A részeges Izidor tésztájához 6 tojássárgáját a cukorral, vízzel kikeverjük, a fehérjéket habbá verjük. Összekeverjük a liszt, kakaó és sütőpor keverékével.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (35 x 25)-ös méretű) tesszük és előmelegített sütőben, 2-es fokozaton körülbelül 20 percig nyitás nélkül, majd tűpróba után még 10 percen át készre sütjük.
A kihűlt tésztát kivesszük a tepsiből és a tetejére jön a töltelék, majd a krém.
A töltelék 25 dkg darált dió, 1,5 dl rum, 15 dkg porcukor keveréke.
A krémhez keverjünk 4 egész tojást, 6 kanál porcukorral, 1 kanál kakaóval és 2 kanál liszttel. Gőz fölött sűrűre főzzük a krémet, kevergetjük, hogy kihűljön. Amikor kihűlt, 20 dkg Rama margarint keverünk bele, majd a diós töltelék tetejére simítjuk.
A sütemény tetejét megszórjuk csokidarával és felkockázva kínáljuk.
0 hozzászólás