Ropogós zöldségek paprikamártással hozzávalók:

4 személyre:

60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, cukkini, padlizsán, burgonya, hagyma stb.)

2 tojássárgája

50 dkg rétesliszt

1,5 dl szódavíz

olaj

Paprikamártás:

40 dkg zöldpaprika

cukor

citromlé

olaj

Ropogós zöldségek paprikamártással elkészítése:

A paprikamártásos ropogós zöldségekhez a megtisztított zöldpaprikát vízben megfőzzük, majd a héjról lekaparjuk a húsát.

Tálba tesszük, kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű olajjal, sóval, cukorral és citromlével.

A megtisztított zöldségeket vastagabb szeletekre vagy nagyobb hasábokra vágjuk.

A lisztet tálba tesszük, kikeverjük a szódavízzel, sóval és a tojássárgájával. A masszába belemártjuk a zöldségeket.

Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc