Rózsakenyér hozzávalók:

500 g liszt

1 teáskanál só

20 g élesztő

190 ml langyos víz

6 evőkanál olaj (ha a tészta túl kemény, a gyúrásnál még adagolhatunk hozzá)

kb. 70 g zöldfűszeres vaj

Rózsakenyér elkészítése:

A lisztből, sóból, vízből, élesztőből és olajból masszát gyúrjunk.

Hagyjuk nőni, majd vágjuk kettőbe.

Nyújtsuk ki a kenyér tésztát és vékonyan kenjük be a fűszeres vajjal.

Vágjunk négyzeteket belőle, de lehetnek hosszabbacskák is, téglalap alakúak – nem fontos, hogy tökéletesen szimmetrikusak legyenek.

Ezután tegyük vajjal vagy margarinnal kikent tepsibe a képen látható módon.

Nyújtsuk ki a másik masszát is, és ugyanígy folytatjuk, amíg a képen látható formát kapjuk.

Tegyük a 190 fokra előmelegített sütőbe 20-30 percig, majd maximálisan élvezhetjük a finom rózsakenyér ízét.

 

A kenyér receptet Bianca21 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc