Rózsi szelet hozzávalók:
Tészta
45 deka liszt
18 deka margarin
15 deka porcukor
1 csg sütőpor
3 tojás sárgája
2 deka kakaópor
tejföl
Krém
1 csg vanília puding
2,5 deci tej
20 deka margarin
20 deka porcukor
sárgabarack lekvár
Tetejére
3 tojás fehérje
20 deka porcukor
Rózsi szelet elkészítése:
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, és a tésztát három részbe veszem. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. A két sárga lapot és a csokis lapot közepes méretű tepsibe kisütöm 180 fokon.
Az alsó lap világos, erre sárgabarack lekvárt kentem, és a csokis lapot ráhelyeztem. A pudingot a tejjel szokásos eljárással felfőzöm, és kihűtöm. A margarinból és porcukorból krémet készítek a kihűlt pudinggal összekeverem és a csokis lapra simítom. Erre jön a világos lap és a gőz felett felvert tojásfehérje hab. A habot pedig olvasztott csokival díszítettem.
0 hozzászólás