Sajtos pogácsa hozzávalók:
Tészta
50 deka liszt
20 deka margarin
2 tojás sárgája
1 teáskanál só
1 kanál cukor
1 deci meleg tej
7 deka reszelt sajt
2 deci tejföl
3 deka élesztő
A tetejére
1 tojás sárgája
kömény
reszelt sajt
Sajtos pogácsa elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom. A lisztet a margarinnal és a sóval és a sajttal elmorzsolom, hozzáadom a tojás sárgáját a tejfölt és a már felfutott élesztőt. A tésztát összedolgozom. És egy fél órát hagyom a tésztát pihenni. A fél óra leteltével a tésztát téglalap alakúra kinyújtom és háromba hajtom össze a tésztát. Ezt még 2x megismétlem 20 perc elteltével.
Amikor a háromszori hajtás megtörtént a tésztát kinyújtom, a tetejét késsel bevagdosom, közepes pogácsa szaggatóval kiszúrom, a tetejét tojással lekenem és sajttal, köménymaggal megszórom.
200 fokon szép pirosra megsütöm. Könnyű tésztája van, nem morzsolódik.
0 hozzászólás