Savanyú labodaleves hozzávalók:
2 liter víz
1 liter korpacibere
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 db kisebb zeller
1 db hagyma
2 db burgonya
8-10 köteg laboda
egy tojás
4-5 kanál tejföl
só
Savanyú labodaleves elkészítése:
A leveshez a megtisztított, megmosott és darabokra vágott vagy lereszelt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és az apróra vágott hagymát hideg vízbe odatesszük főni. Amikor már majdnem megfőttek hozzátesszük a megtisztított és kockára vágott burgonyát.
A labodát megtisztítjuk, megmossuk és tetszés szerint feldaraboljuk (nagyobbra vagy kisebbre), egy fazékba tesszük, néhányat forralunk rajta és ízlés szerint sózzuk. Hozzáadjuk a külön felfőzött korpaciberét és még forralunk rajta egyet.
Egy tányérban a tojást tejföllel együtt felverjük lassan adagolva hozzá a kropacibere levet. Amikor már eléggé híg, a korpaciberére öntjük és 5 perc forrás után levesszük a tűzről.
0 hozzászólás