Spagetti polipszósszal hozzávalók:
1 kg polip
22 dkg hagyma
17 dkg borsó
23 dkg paradicsom
11 dkg fekete olajbogyó
2,5 dl vörösbor
68 dkg spagettitészta
9 dkg sűrített paradicsom
friss fűszerek
citromhéj
olívaolaj
só
bors
Spagetti polipszósszal elkészítése:
A hagymát hámozzuk meg és szeleteljük fel. A polipot is vágjuk nagyjából akkora darabokra, és kevés olajon és vizes süssük meg.
Tegyük hozzá a paradicsompürét és a fűszereket, majd főzzük 20 percig.
Készítsük el a paradicsom concasse-t: hámozzuk meg a paradicsomot és vágjuk apróra, tegyük a hagymához. Szűrjük le a polipot, de fogjuk fel a levét.
Az olajbogyókat és a citromhéjat is vágjuk fel.
Adjuk az összes hozzávalót a paradicsomos hagymához, és főzzük egy ideig.
Tegyük hozzá a polip levét, és főzzük további 15 percig.
A spagettit 7 perc alatt főzzük al dente állagúra, és a szósszal tálaljuk.
0 hozzászólás