Szardellás ravioli hozzávalók:
10 dkg liszt
1 tojás
1 szardella konzerv (persze friss szardellából lenne az igazi)
petrezselyem pesto
vaj
só
bors
citromlé
gomba
rukkola
1 gerezd fokhagyma
alaplé
Szardellás ravioli elkészítése:
A lisztkupacba krátert formázunk, beleütjük a tojást, megsózzuk. A tojást lassan felverjük benne és folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Ha szükséges pár csepp vizet adunk hozzá. Legalább 5 percig gyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
A gombákat megpároljuk. A szardella húsát összetörjük, egy kis citromlével és tk. vajjal elkeverjük. Adunk hozzá egy kanál petrezselyem pestot (házilag készítettem, a zöldséges húspogácsa receptél megtalálod). A tésztákat vékonyra nyújtjuk (tésztagéppel könnyebb), 2 csíkra vágjuk (kb. 6 lap), kis kupacokba teszünk rá a pástétomból.
Vízzel megkenjük a tészta szélét és a másikat ráhelyezzük, összenyomkodjuk a töltelék körül. Levágjuk a 6 lapot.
Persze készíthetjük úgy is, hogy 2×6 db négyzetet vágunk ki, és az egyikre tesszük a tölteléket a másikkal befedjük és összenyomjuk a széleit.
Lobogó húsalaplében 15 perc alatt kifőzzük.
Megmossuk a rukkolát. Megolvasztunk vajat apróravágott fokhagymával.
Tálalásnál meglocsoljuk a vajjal, és rászórjuk a zöldségeket.
A receptet az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!
0 hozzászólás