Szilvás halbatyú hozzávalók:
25 dkg filézett hal
50 dkg burgonya
15 dkg liszt
5 dkg vaj
1 tojás
10 dkg kimagvazott aszalt szilva
majonéz
olaj a kisütéshez
ételízesítő
2 dl joghurt
snidling
mustár
citromlé
Szilvás halbatyú elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzöm, megtisztítom, majd áttöröm, hozzáadom a tojást, a vajat, és annyi lisztet, hogy nyújtható tésztát kapjak.
A tésztát kb. fél centi vastagra kinyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. A halat összetöröm villával, ízesítem pár csepp citromlével, majd hozzákeverek annyi majonézt, hogy sűrű masszát kapjak.
A pogácsákra kis halmokat teszek a masszából, a közepére fél rumba áztatott aszalt szilvát teszek. Félbehajtom, széleit jól megnyomkodom, és bő, forró olajban mind a két oldalat pirosra sütöm.
Tálaláskor snidlinggel, mustárral, citromlével ízesített joghurtot adok hozzá.
0 hozzászólás