Szüreti sertéscsülök hozzávalók:

1 db kicsontozott hátsó csülök

150 g gomba

100 g főtt füstölt sonka

100 g vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 pohár tejföl

100 ml must

500 ml étolaj

1 csomó petrezselyemzöld

őrölt bors

Szüreti sertéscsülök elkészítése:

A megtisztított csülökhús belső felét megsózzuk, felcsavarjuk, majd kötöző spárgával – úgynevezett sonkakötözéssel – összekötjük. A vöröshagymát és a sonkát apró kockákra vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk.

Tegyük fel a csülköt hideg vízben főni, amikor már felforrt, sózzuk. Amíg a csülök fő, a finomra vágott hagymát megsütjük az olajon, hozzáadjuk a gombát, és tovább pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és puhára pároljuk.

Elkeverjük benne a sonkát és a zúzott fokhagymát, felengedjük a musttal, hozzákeverjük a tejfölt, majd kiforraljuk. Ha megfőtt a csülök, kihűtjük, eltávolítjuk a kötöző spárgát és felszeleteljük.

Tűzálló tálra rakjuk, meglocsoljuk a tejfölös-gombás raguval, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor hagymás tört burgonyát kínálunk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc