Tárkonyos-tejszínes ragu leves hozzávalók:
csirkemell – 30 dkg
vöröshagyma – 20 dkg
zöldborsó – 15 dkg
sárgarépa – 10 dkg
gomba – 10 dkg
tejszín – 3,5 dl
húsleveskocka – 1 db
citromlé – 1 teáskanál
tárkony
só
bors
olaj
Tárkonyos-tejszínes ragu leves elkészítése:
A kockára vágott hagymát kevés zsiradékon megpirítom. Közben a leveskockából elkészítem az alaplevet. A megpirított hagymára ráöntöm a szintén kockára vágott húst. Amint el kezd pirulni (fehéredni) hozzáadom a sót, borsot és a citromlét, majd felöntöm az alaplével.
Ha a hús félig megfőtt, hozzáadom a kockára vágott sárgarépát, gombát és a borsót. Miután felfőtt az egész a tejszínnel besűrítem és a tárkonnyal is ízesítem. Még egyszer felfőzöm és forrón tálalom.
Jó étvágyat.
0 hozzászólás