Tavaszi tekercs hozzávalók:
8 db rizslap
1/2 kígyóuborka
1 db kápia paprika (lehet kaliforniai is)
1 db sárgarépa
8 db surimi (rákhús imitáció)
8 db bazsalikom levél
10 dkg üvegtészta
tavaszi tekercs szósz
Tavaszi tekercs elkészítése:
Tavaszi tekercs 4 személyre
- áztassuk forró vízbe az üvegtésztát
- süssük meg serpenyőben a surimi mindkét oldalát (pár másodperc, halvány aranyszínű legyen)
- tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk vékony, kb. 10 cm-es csíkokra
- ha a tészta rugalmassá és áttetszővé vált, szűrjük le
- a rizslapokat egyesével készítjük, tartsuk víz alá a rizslap mindkét oldalát, csöpötessük le és fektesük tálra (töltés alatt teljesen képlékennyé válik)
- halmozzunk a kör közepére egy maréknyi (a mennyiség nyolcada) tésztát
- öntsünk a tésztára 1 evőkanálnyi szószt, majd a répa, paprika, uborka nyolcadát helyezzük el a tésztán
- a halom közepére tegyünk egy surimit és egy bazsalikom levelet
- hajtsuk a tészta két oldalát szorosan egymásra, majd az alsó részét fel, a felső részét pedig lehajtva formázzunk tasakot
Konyhai praktikák:
- tálaljuk szójaszósszal és tavaszi tekercs szósszal
- surimi helyett készíthetjük rákhússal is
A receptet Receptműves küldte! Köszönjük!
0 hozzászólás