Tejfölös gombás csirkepörkölt hozzávalók:
1 kg csirkemell
1 citrom
3 leveskocka
8 evőkanál olaj vagy zsír
2 tasak pörkölt alap
2 üveg tisztított gomba
1 db velencei paprika
1 pohár tejfől
Tejfölös gombás csirkepörkölt elkészítése:
A tejfölös gombás csirkepörkölthöz a csirkemellet megmosunk, felkockázzuk majd egy tálba tesszük. A citromot félbevágunk, majd mindkét felét a csirkére csepegtetjük, félretesszük.
1/5 l vizet felteszünk forrni, majd beleteszünk 3 leveskockát. (lehetőleg csirke) Zsiradékot hevítünk, és 1 fej vöröshagymát felkockázunk, majd a serpenyőbe tesszük.
A csirkét lecsepegtetjük és a forró olajba tesszük, ha a hús kifehéredett a zsíradékot kiöntjük a serpenyőből majd a tüzre visszahelyezvén felöntjük 1 l alaplével.
Folyamatosan figyeljük a húst hogy elegendő alaplé legyen rajta és közepes lángon főjön.
Amikor a csirke már megpuhult, öntsük bele a maradék csirkealaplét és a két tasak pörkölt alapot. Csomómentesre keverjük el és adjuk hozzá a gombát. Vágjuk kockára a paprikát és tegyük az ételbe.
Ha elkészült a remekmű, öntsünk bele egy pohár tejfölt.
Nokedlival és félédes fehérborral tálaljuk.
0 hozzászólás