Tepsis burgonya paradicsomos szósszal hozzávalók:

1 kg burgonya

1 fej hagyma

2 csípős paprika

2 gerezd foghagyma

1 kanál sűrített paradicsom

1 kanál cukor

4 paradicsom

1 pohár fehér bor

1 csokor petrezselyem

Tepsis burgonya paradicsomos szósszal elkészítése:

Mosd meg jól a burgonyát, szeleteld fel és tedd egy tepsibe 2-3 kanál zsiradékkal, majd tedd be a sütőbe 35 percre.

Takarítsd meg a hagymát, aprítsd fel és párold meg forró olajban.

Add hozzá az apróra vágott paprikát, a sűrített paradicsomot, az áttört foghagymát és a cukrot és párold még 5 percet.

Tedd bele a felaprított paradicsomot és a bort és hagyd még pár percet a tűzön.

Öntsd a szószt a burgonyára és díszítsd aprított petrezselyemmel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc